Frågor och svar

Här hittar du svar på några av det vanligaste frågorna som gäller SvenskBrf och de tjänster vi erbjuder.

Det finns två olika behörigheter en för vanliga medlemmar och en behörighet som endast medlemmar i föreningens styrelse har tillgång till. Det som skiljer de två olika behörigheterna är att styrelsemedlemmarna har tillgång till Styrelsemenyn i menyraden från vilken ni administrerar de flesta av sidans funktioner. För övriga medlemmar är detta menyval dolt.

För styrelsen

När ni för första gången aktiverat sidan hos oss följer ni några enkla steg för att komma igång med arbetet i er förening.

När ni aktiverade sidan, blev ni ombedd att ange hur många lägenheter som föreningen består av. När ni angett detta så fick ni ett mail med PDF-filer som innehåller medlemmarnas inloggningsuppgifter. Dessa delar ni sedan ut till medlemmarna. Det spelar ingen roll vilken medlem som får vilken PDF, när medlemmen sedan aktiverar sitt konto kommer dessa att synas på sidan under styrelsemenyn och sedan medlemsadministration. De kommer även att synas under menyvalet Medlemmar.

Under styrelsemenyn väljer du Medlemmar och styrelse och därefter Styrelseadministration. Där hitter du en rullgardinsmeny som heter Lägg till styrelsemedlem. Där väljer ni vilka som sitter i föreningens styrelse samt vilken roll de har. Det går endast att välja en medlem som aktiverat sitt konto på sidan.

Detta gör du i Styrelsemenyn under menyvalet Bilder och sedan Publika bilder. Där klickar ni på rutan Ladda upp bild och väljer sedan vilken bild ni vill ladda upp. Ni kan självklart byta denna när så önskas.

I Styrelsememnyn väljer ni Publik information, sedan Presentationstext. Där skriver ni den text ni vill skall visas under bilden på föreningens publika del — dvs som inte kräver att man loggar in. Kontaktuppgifterna till föreningen anger ni i rutorna under Presentationstexten.

För medlemmar

Det är viktigt att aktivera sin egen sida i föreningen för att kunna ta del av information, skicka meddelanden till sina grannar, och kunna boka föreningens bokningsbara utrymmen i de fall föreningen har sådana.

Gå till Styrelsemenyn som ni finner i menyraden. Klicka på menyvalet Medlemmar och styrelse. Därefter klickar ni på knappen som heter Medlemsadministration. Ni kommer då till sidan där man lägger till nya medlemmar eller tar bort gamla medlemmar. Här kan man även lägga till och ta bort hyresgäster, vilka har begränsade behörigheter beträffande vilken information som blir synlig för dessa.

Klicka på valet Ny användare. Därefter väljer ni vilken sorts användare ni vill lägga till i en rullgardinsmeny; Medlem eller hyresgäst. Efter vald medlem klickar ni på den blå rutan under Hämta uppgifter varav en PDF automatiskt sparas i din dator. Den innehåller inloggningsuppgifter för den nya medlemmen. Denna mejlas eller över lämnas sedan till den nya medlemmen som då kan skapa ett personligt konto på föreningens hemsida.

Gå in i Styrelsemenyn därefter menyvalet Medlemmar och styrelse. Klicka på knappen som heter Styrelseadministration. Ni kommer då till sidan där man lägger till, eller tar bort, nya styrelsemedlemmar. För att lägga till en ny styrelsemedlem, scrolla ned på sidan tills ni ser menyn som heter Styrelseroller. Under den finns två rutor. I den vänstra väljer ni den medlem i föreningen som skall läggas till. I den högra väljer ni vilken roll/befattning denna skall ha. Klicka därefter på Spara-knappen.
För att lägga till en styrelsemedlem måste denna först registrera sitt eget personliga konto i föreningen. För att göra detta se avsnittet Lägg till ny medlem.

Funktionalitet

Det här stycket förklarar i korthet hur funktionerna i systemet fungerar.

För att använda tjänstens sms tjänst krävs det att man sitter i föreningens styrelse och har styrelsebehörighet. För att få styrelsebehörighet se avsnittet Skapa medlem. Klicka på Styrelsemenyn i den övre menyraden. Menyvalet heter SMS välj det och klicka sedan Skicka SMS. Skriv meddelandet i den grå rutan, välj sedan vilken eller vilka medlemmar ni vill skall få meddelandet. Vill ni att SMS:et ska gå ut till samtliga medlemmar, klickar ni i rutan som heter Skicka till alla. Skicka SMS genom att klicka på den blå knappen som heter Skicka. Då går meddelandet ut till alla registrerade medlemmar. Det är SvenskBrf som står som avsändare. För att föreningen skall få ut så mycket som möjligt av tjänsten och snabbt kunna nå ut till medlemmarna med brådskande information, så bör samtliga medlemmar i föreningen ha aktiverat sitt konto och angett sitt mobiltelefonnummer.

Det finns flera möjligheter att få SMS-påminnelser. Man kan till exempel välja att påminna medlemmarna om kalenderevent som styrelsemöte, årsstämma etc. Man kan även välja när påminnelsen skickas ut. För att aktivera möjligheten att från föreningens sida skicka påminnelse till registrerade medlemmar, klickar man i rutan under texten möjlighet att få SMS vid kalenderhändelse. För att spara ändringarna, klicka på Spara längst ned på sidan.

Tilläggstjänster

Ekonomisk förvaltning

För oss är det viktigt att föreningar som anlitar oss känner sig trygga med sin ekonomi. Vi erbjuder en enkel och modern förvaltningstjänst som ger dig som kund god översikt över föreningens ekonomi.

Läs mer

Fastighetsutveckling

Vi samlar dina viktigaste tjänster under ett och samma tak och ser till att ditt projekt blir så lyckat som möjligt. Vi hjälper dig att ta fram en modern hemsida med snygg design och ett tydligt innehåll.

Läs mer